Gesztenyés minestrone leves

2 FŐ RÉSZÉRE

---

  • 1 salott hagyma, vékony csíkokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagy sárgarépa, apró kockákra vágva
  • 1 zellerszár vékonyan csíkozva
  • 2 levél káposzta kis kockákra vágva
  • 5 gr szárított vargánya
  • 50gr  csicseriborsó
  • 50 gr árpa
  • 50 gr szelíd gesztenye
  • 3 levél kínaikel
  • 2+1 ek olivaolaj
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 1 babérlevél
  • 4-5 szem feketebors


  1. Áztassuk be 6 órára az árpát vízben.
  2. Áztassuk be a vargányát 100ml vízbe 30 percre.
  3. Pároljuk 5 percig a hagymákat az olivaolajon.
  4. Adjuk a répát, zellert, káposztát és árpát a hagymához. Melegítsük fel.
  5. Adjuk hozzá az alaplét, babérlevelet, borsot.
  6. Vegyük ki a gombát, de tartsuk meg a levét. Vágjuk fel a gombát apró kockákra. Tegyük a gombát és a levét is a levesbe.
  7. Forraljuk fel. Majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözzön. Fedjük le és főzzük 25 percig.
  8. Tegyük bele a csicseribosót és a gesztenyét. Sózzuk a levest ha kell, és főzzük még 10 percig.
  9. 1 evőkanál olviaolajon picit pirítsük meg a kelt és adjuk a leveshez.