Gesztenyés minestrone leves
2 FŐ RÉSZÉRE
---
- 1 salott hagyma, vékony csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 nagy sárgarépa, apró kockákra vágva
- 1 zellerszár vékonyan csíkozva
- 2 levél káposzta kis kockákra vágva
- 5 gr szárított vargánya
- 50gr csicseriborsó
- 50 gr árpa
- 50 gr szelíd gesztenye
- 3 levél kínaikel
- 2+1 ek olivaolaj
- 500 ml zöldség alaplé
- 1 babérlevél
- 4-5 szem feketebors
- Áztassuk be 6 órára az árpát vízben.
- Áztassuk be a vargányát 100ml vízbe 30 percre.
- Pároljuk 5 percig a hagymákat az olivaolajon.
- Adjuk a répát, zellert, káposztát és árpát a hagymához. Melegítsük fel.
- Adjuk hozzá az alaplét, babérlevelet, borsot.
- Vegyük ki a gombát, de tartsuk meg a levét. Vágjuk fel a gombát apró kockákra. Tegyük a gombát és a levét is a levesbe.
- Forraljuk fel. Majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözzön. Fedjük le és főzzük 25 percig.
- Tegyük bele a csicseribosót és a gesztenyét. Sózzuk a levest ha kell, és főzzük még 10 percig.
- 1 evőkanál olviaolajon picit pirítsük meg a kelt és adjuk a leveshez.