Egyszerűsített Pekingi kacsa
- 2 kacsacomb
- friss gyömbér
- 2-3 fokhagyma gerezd
- só
- 1/3 uborka
- 1/3 póré hagyma
- 3-4 ek hojszin szósz
- 1 csomag pekingi kacsa palacsinta (Ázsia Bt). Készíthetünk saját palacsintát is. Macerás, de nagyon finom tud lenni és jó élmény.
- Vegyük ki a palacsintát a mélyhűtőből és hagyjuk kiengedni.
- Melegítsük a sütőt 180 fokra.
- Vágjuk apróra a gyömbért és a fokhagymát.
- Egy edényben jól sózzuk be a kacsát és szórjuk meg a gyömbérrel és a fokhagymával, 2-3 órára tegyük hűtőbe.
- Egy megfelelő méretű sütőedénybe tegyünk pici olivaolajat és tegyük rá a kacsát a fűszerekkel.
- Süssük 45 percig, vagy amíg a bőre szép ropogós lesz. Ha szeretnénk sütés előtt meszórhatjuk a bőrét barna nádcukorral, így még inkább hasonlít majd az igazi pekingi kacsához.
- Vágjuk fel hosszú vékony csíkokra az uborkát és a póréhagymát. Csontozzuk és vágjuk csíkokra a kacsát.
- Süssük a palacsintákat oldalanként 1-1 percig. Tegyük őket párolóba, hogy meleg maradjon.
- Tálaljunk mindent a vendégek elé, hogy be tudják tölteni a palacsintákat: pici hojszin szósz, néhány szelet uborka, hagyma és kacsa és már lehet is tekerni.