Egyszerűsített Pekingi kacsa
  • 2 kacsacomb
  • friss gyömbér
  • 2-3 fokhagyma gerezd
  • 1/3 uborka
  • 1/3 póré hagyma
  • 3-4 ek hojszin szósz
  • 1 csomag pekingi kacsa palacsinta (Ázsia Bt). Készíthetünk saját palacsintát is. Macerás, de nagyon finom tud lenni és jó élmény.


  1. Vegyük ki a palacsintát a mélyhűtőből és hagyjuk kiengedni.
  2. Melegítsük a sütőt 180 fokra.
  3. Vágjuk apróra a gyömbért és a fokhagymát.
  4. Egy edényben jól sózzuk be a kacsát és szórjuk meg a gyömbérrel és a fokhagymával, 2-3 órára tegyük hűtőbe.
  5. Egy megfelelő méretű sütőedénybe tegyünk pici olivaolajat és tegyük rá a kacsát a fűszerekkel.
  6. Süssük 45 percig, vagy amíg a bőre szép ropogós lesz. Ha szeretnénk sütés előtt meszórhatjuk a bőrét barna nádcukorral, így még inkább hasonlít majd az igazi pekingi kacsához.
  7. Vágjuk fel hosszú vékony csíkokra az uborkát és a póréhagymát. Csontozzuk és vágjuk csíkokra a kacsát.
  8. Süssük a palacsintákat oldalanként 1-1 percig. Tegyük őket párolóba, hogy meleg maradjon.
  9. Tálaljunk mindent a vendégek elé, hogy be tudják tölteni a palacsintákat: pici hojszin szósz, néhány szelet uborka, hagyma és kacsa és már lehet is tekerni.