Mizó leves
2 FŐ RÉSZÉRE
---
- 1 salott hagyma, vékony csíkokra vágva
- 1 kicsi vagy egy fél nagy sárgarépa, vékonyan karikázva
- 1 zellerszár vékonyan csíkozva
- 1 levél káposzta vékonyan csíkozva
- 1 tk szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- 5 dl víz
- 1 ek mizópaszta
---
- Tegyük egy főzőedénybe a zöldésgeket, a szezámolajat és a szójaszószt. Melegítsük fel és hagyjuk, hogy a zöldségek egy picit párolódjanak (2 perc).
- Öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel. Majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözzön. Fedjük le és főzzük 25 percig.
- Tegyük bele a mizópasztát, forraljuk fel vele még egyszer.
- Forrón tálaljuk.