Mizó leves

2 FŐ RÉSZÉRE

---

  • 1 salott hagyma, vékony csíkokra vágva
  • 1 kicsi vagy egy fél nagy sárgarépa, vékonyan karikázva
  • 1 zellerszár vékonyan csíkozva
  • 1 levél káposzta vékonyan csíkozva
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 5 dl víz
  • 1 ek mizópaszta

---

  1. Tegyük egy főzőedénybe a zöldésgeket, a szezámolajat és a szójaszószt. Melegítsük fel és hagyjuk, hogy a zöldségek egy picit párolódjanak (2 perc).
  2. Öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel. Majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözzön. Fedjük le és főzzük 25 percig.
  3. Tegyük bele a mizópasztát, forraljuk fel vele még egyszer.
  4. Forrón tálaljuk.