Vegán csokoládé pudding
Hozzávalók:
- 1,5dl köles
- 7dl víz
- csipet só
- 1,5dl mandulatej
- 2ek holland kakaópor
- 100gr min 70%os étcsokoládé
- 1/2 narancs reszelt héja
- 2ek cukor (amit szeretsz, és kóstold az édességet ízlésed szerint)
- Tegyük a kölest egy lábosba a sóval és a vízzel. Forraljuk fel. Fedjuk le és hagyjuk szétfőni alacsony gyöngyöző hőfokon. Ez kb 1-1,5 óra.
- Olvasszuk fel a csokoládét.
- Tegyünk mindent egy turmixba, és alaposan turmixoljuk össze, sok időbe telik, míg teljesen sima lesz.
- Azonnal tálaljuk poharakba, hogy ott hűljön ki. Amikor kihűlt tegyük hűtőbe. Másnap a legfinomabb.