Vegán csokoládé pudding

Hozzávalók:

  • 1,5dl köles
  • 7dl víz
  • csipet só
  • 1,5dl mandulatej
  • 2ek holland kakaópor
  • 100gr min 70%os étcsokoládé
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 2ek cukor (amit szeretsz, és kóstold az édességet ízlésed szerint)

 

  1. Tegyük a kölest egy lábosba a sóval és a vízzel. Forraljuk fel. Fedjuk le és hagyjuk szétfőni alacsony gyöngyöző hőfokon. Ez kb 1-1,5 óra.
  2. Olvasszuk fel a csokoládét.
  3. Tegyünk mindent egy turmixba, és alaposan turmixoljuk össze, sok időbe telik, míg teljesen sima lesz.
  4. Azonnal tálaljuk poharakba, hogy ott hűljön ki. Amikor kihűlt tegyük hűtőbe. Másnap a legfinomabb.