Brokkoli trio tofuval
Brokkolihoz:
- 1 egész bio brokkoli
- 2+1 ek oliva olaj
- fél citrom
- só-bors
- 50ml kókusztej
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
Tofuhoz:
- Fejenként 50gr tofu kockára vágva
- 100ml kókusztej
- 2ek méz
- 1tk só
- Pici olaj a sütéshez
- Keverjük össze a tofu páchoz a sót, kókusztejet és a mézet. Pácoljuk be a tofu kockákat, hagyjuk a pácban, amíg a brokkolit elkészítjük.
- Szedjük le a brokkolirózsákat és tegyük félre a brokkoli szárát. Mossunk meg mindent.
- Vágjuk kb 1cm vastag és minimum 3 cm hosszúra a brokkoli szárát.
- Tegyük 2 ek olivát egy serpenyőbe, melegítsük fel.
- Tegyük bele a brokkoli szárat. Sózzuk, borsozzuk és csavarjunk rá citrom levet.
- Pároljuk fedő alatt, kb 10-12 percig, amíg puhára párolódik.
- Forraljunk fel sós vízet és főzzük a brokkoli rózsákat 5 percig. Szedjük ki a felét és csepegtessük le.
- A maradék brokkolirózsát, még főzzük amíg teljesen puha nem lesz.
- Tegyünk 1 ek olivát egy kis edénybe. Tegyük rá a petrezselymet és pároljuk meg.
- Adjuk hozzá a kókusztejet, forraljuk fel.
- Tegyük bele a jól átfőtt adag brokkolit és turmixoljuk össze.
- Forraljunk rajta még egyet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Süssük ki a tofu kockákat egy pici olajon
- Tálaljuk egymásra. Alul legyen a brokkoli krém. És arra építsük rá a brokkoli rózsákat, a brokkoli szárakat és a tofut.