Brokkoli trio tofuval

Brokkolihoz:

  • 1 egész bio brokkoli
  • 2+1 ek oliva olaj
  • fél citrom
  • só-bors
  • 50ml kókusztej
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem

Tofuhoz:

  • Fejenként 50gr tofu kockára vágva
  • 100ml kókusztej
  • 2ek méz
  • 1tk só
  • Pici olaj a sütéshez


  1. Keverjük össze a tofu páchoz a sót, kókusztejet és a mézet. Pácoljuk be a tofu kockákat, hagyjuk a pácban, amíg a brokkolit elkészítjük.
  2. Szedjük le a brokkolirózsákat és tegyük félre a brokkoli szárát. Mossunk meg mindent.
  3. Vágjuk kb 1cm vastag és minimum 3 cm hosszúra a brokkoli szárát.
  4. Tegyük 2 ek olivát egy serpenyőbe, melegítsük fel. 
  5. Tegyük bele a brokkoli szárat. Sózzuk, borsozzuk és csavarjunk rá citrom levet.
  6. Pároljuk fedő alatt, kb 10-12 percig, amíg puhára párolódik.
  7. Forraljunk fel sós vízet és főzzük a brokkoli rózsákat 5 percig. Szedjük ki a felét és csepegtessük le.
  8. A maradék brokkolirózsát, még főzzük amíg teljesen puha nem lesz.
  9. Tegyünk 1 ek olivát egy kis edénybe. Tegyük rá a petrezselymet és pároljuk meg.
  10. Adjuk hozzá a kókusztejet, forraljuk fel.
  11. Tegyük bele a jól átfőtt adag brokkolit és turmixoljuk össze.
  12. Forraljunk rajta még egyet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  13. Süssük ki a tofu kockákat egy pici olajon
  14. Tálaljuk egymásra. Alul legyen a brokkoli krém. És arra építsük rá a brokkoli rózsákat, a brokkoli szárakat és a tofut.