Karfiol carpaccio kápia paprika krémen
- 1 negyed karfiol vékonyra szeletelve (csak megmosni kell, nyersen)
- 5 kápia paprika
- 3ek olivaolaj
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 salott hagyma apróra vágva
- só, bors
- 1dl fehérbor
- 3 ek tökmag
- Tegyük 200 fokos sütőbe a paprikákat és süssük 25 percig vagy amíg teljesen megpuhul.
- Tegyük a paprikákat egy szűrőbe és mikor kihült szedjük le a héját, vegyük ki a magokat. Hagyjuk kicsöpögni a levét.
- Melegítsük fel az olivát és pároljuk meg a hagymákat.
- Tegyük re az apróra vágott paprikát. Mikor visszamelegedett,
- Adjuk hozzá a fehérbort és forraljuk fel.
- Sózzuk, borsozzuk izlés szerint.
- Gyöngyözőn főzzük 10 percig.
- Turmixoljuk össze és forraljuk fel még egyszer.
- A krémet tálaljuk melegen. Tegyük rá a karfiolt. Dekoráljuk tökmaggal és őröljünk rá borsot.