Karfiol carpaccio kápia paprika krémen
  • 1 negyed karfiol vékonyra szeletelve (csak megmosni kell, nyersen)
  • 5 kápia paprika
  • 3ek olivaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 salott hagyma apróra vágva
  • só, bors
  • 1dl fehérbor
  • 3 ek tökmag
  1. Tegyük 200 fokos sütőbe a paprikákat és süssük 25 percig vagy amíg teljesen megpuhul.
  2. Tegyük a paprikákat egy szűrőbe és mikor kihült szedjük le a héját, vegyük ki a magokat. Hagyjuk kicsöpögni a levét.
  3. Melegítsük fel az olivát és pároljuk meg a hagymákat.
  4. Tegyük re az apróra vágott paprikát. Mikor visszamelegedett,
  5. Adjuk hozzá a fehérbort és forraljuk fel.
  6. Sózzuk, borsozzuk izlés szerint.
  7. Gyöngyözőn főzzük 10 percig.
  8. Turmixoljuk össze és forraljuk fel még egyszer.
  9. A krémet tálaljuk melegen. Tegyük rá a karfiolt. Dekoráljuk tökmaggal és őröljünk rá borsot.