Receptek

by Sophie Michelin 7 February 2022
2 FŐ RÉSZÉRE --- 1 salott hagyma, vékony csíkokra vágva 2 gerezd fokhagyma apróra vágva 1 nagy sárgarépa, apró kockákra vágva 1 zellerszár vékonyan csíkozva 2 levél káposzta kis kockákra vágva 5 gr szárított vargánya 50gr csicseriborsó 50 gr árpa 50 gr szelíd gesztenye 3 levél kínaikel 2+1 ek olivaolaj 500 ml zöldség alaplé 1 babérlevél 4-5 szem feketebors Áztassuk be 6 órára az árpát vízben. Áztassuk be a vargányát 100ml vízbe 30 percre. Pároljuk 5 percig a hagymákat az olivaolajon. Adjuk a répát, zellert, káposztát és árpát a hagymához. Melegítsük fel. Adjuk hozzá az alaplét, babérlevelet, borsot. Vegyük ki a gombát, de tartsuk meg a levét. Vágjuk fel a gombát apró kockákra. Tegyük a gombát és a levét is a levesbe. Forraljuk fel. Majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözzön. Fedjük le és főzzük 25 percig. Tegyük bele a csicseribosót és a gesztenyét. Sózzuk a levest ha kell, és főzzük még 10 percig. 1 evőkanál olviaolajon picit pirítsük meg a kelt és adjuk a leveshez.
by Sophie Michelin 2 February 2022
2 FŐ RÉSZÉRE --- 1 salott hagyma, vékony csíkokra vágva 2 gerezd fokhagyma apróra vágva 1 nagy sárgarépa, apró kockákra vágva 1 zellerszár vékonyan csíkozva 2 levél káposzta kis kockákra vágva 5 gr szárított vargánya 50gr csicseriborsó 50 gr árpa 50 gr szelíd gesztenye 3 levél kínaikel 2+1 ek olivaolaj 500 ml zöldség alaplé 1 babérlevél 4-5 szem feketebors Áztassuk be 6 órára az árpát vízben. Áztassuk be a vargányát 100ml vízbe 30 percre. Pároljuk 5 percig a hagymákat az olivaolajon. Adjuk a répát, zellert, káposztát és árpát a hagymához. Melegítsük fel. Adjuk hozzá az alaplét, babérlevelet, borsot. Vegyük ki a gombát, de tartsuk meg a levét. Vágjuk fel a gombát apró kockákra. Tegyük a gombát és a levét is a levesbe. Forraljuk fel. Majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözzön. Fedjük le és főzzük 25 percig. Tegyük bele a csicseribosót és a gesztenyét. Sózzuk a levest ha kell, és főzzük még 10 percig. 1 evőkanál olviaolajon picit pirítsük meg a kelt és adjuk a leveshez.
by Sophie Michelin 1 February 2022
2 kacsacomb friss gyömbér 2-3 fokhagyma gerezd só 1/3 uborka 1/3 póré hagyma 3-4 ek hojszin szósz 1 csomag pekingi kacsa palacsinta (Ázsia Bt). Készíthetünk saját palacsintát i s. Macerás, de nagyon finom tud lenni és jó élmény. Vegyük ki a palacsintát a mélyhűtőből és hagyjuk kiengedni. Melegítsük a sütőt 180 fokra. Vágjuk apróra a gyömbért és a fokhagymát. Egy edényben jól sózzuk be a kacsát és szórjuk meg a gyömbérrel és a fokhagymával, 2-3 órára tegyük hűtőbe. Egy megfelelő méretű sütőedénybe tegyünk pici olivaolajat és tegyük rá a kacsát a fűszerekkel. Süssük 45 percig, vagy amíg a bőre szép ropogós lesz. Ha szeretnénk sütés előtt meszórhatjuk a bőrét barna nádcukorral, így még inkább hasonlít majd az igazi pekingi kacsához. Vágjuk fel hosszú vékony csíkokra az uborkát és a póréhagymát. Csontozzuk és vágjuk csíkokra a kacsát. Süssük a palacsintákat oldalanként 1-1 percig. Tegyük őket párolóba, hogy meleg maradjon. Tálaljunk mindent a vendégek elé, hogy be tudják tölteni a palacsintákat: pici hojszin szósz, néhány szelet uborka, hagyma és kacsa és már lehet is tekerni.
Mutass többet